Hüseyin Demirtas

Türkiye’deki hukuk garabetlerinin bir türlü sonu gelmiyor. Bir örgüt veya konsey adı icad edilir, bazı insanların bu örgütlere üye veya yönetici olduğuna dair iddianameler hazırlanır, yıllara yayılan bir propganda eşliğinde yargılamalar yapılır ve yıllar sonra bir mahkeme çıkar „böyle örgüt yok“ diye karar verir.

Geçmişte yine yaklaşık 10 yıla yayılan bir ergenekon davası süreci vardı. Ağır iddianamaler hazırlandı ve aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Yargıtay „Ergenekon“ isimli bir örgütün olmadığı yönünde karar verdi.

Seçim dolayısı ile pek konuşulmadı ama Müyesser Yıldız’ın kişisel sayfasında yazdığı 2 Mayıs 2023 tarihli makalesinden öğreniyoruz ki, Genel Kurmay Çatı Davasında görülen son celsede, Mahkeme Başkanı 15 Temmuz’u organize ettiği iddia edilen „Yurtta Sulh Konseyi“ olarak adlandırılan bir yapılanmanın olmadığı yönünde karar verdiğini açıkladı.

Biz de gözden bu kaçan konuyu 15 Temmuz’dan sonra ordudan ihraç edilen Muhreç Kurmay Albay Hüseyin Demirtaş ile mercek altına aldık.

Devamını podcast yayınımızdan dinleyebilirsiniz.

Listen to “Ergenekon, Balyoz ve 15 Temmuz” on Spreaker.