
“Ayda 1” sohbetlerimizin ikinci yayınını Türkiye’nin değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Öner Guncavdı ile yaptık. Öner Guncavdı hocayla artık düzenli olarak “Ayda1” Ekonomi Politik üzerine söyleşilerimiz olacak.
Bugünkü yayınımızda CHP’nin, bugün (03. Aralık 2022) yapacağı vizyon toplantısından yola çıkarak CHP’nin altı okunun (cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik, devletçilik ve inkılapçılık) günümüz koşullarında ne anlama geldiğini ve CHP’nin altı okunun günümüz koşullarına ne derece uygun olup olmadığını konuştuk.
“Benim bildiğim kadarıyla başında sıkça dile getirilen Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, eski Merkez Başkanı Yardımcılarından Hakan Kara ve diğer bazı isimlerden oluşan oluşan, Kılıçdaroğlu ve CHP tarafından angaje edilmiş herhangi herhangi organik bağı olan bir danışmanlar kurulu yok. Benim bilgim dahilinde olan Refet Gürkaynak ve Hakan Kara, Türkiye ekonomisinin önemli sorunları hakkındaki görüşlerini ana başlıkları ile kamuoyu ile paylaşacaklar yani birer konuşma yapacaklar. Yarın eğer bir program sunulacaksa? bildiğim kadarıyla bu programın hazırlanması sürecinde herhangi bir rolleri yok.
Devamını Podcast yayınımızdan dinleyebilirsiniz.
Listen to “İstihdam, Eğitim ve Sektörel Sorunlar” on Spreaker.