Arda Tunca ile yaptığımız söyleşinin birinci bölümünde Almanya iktisat tarihinin 1871’den 1918-1919’a uzanan tarihsel sürecini konuşmuştuk. Bu bölümde ise Almanya’nın 1. Dünya Savaşı’ndan sonraki akıl almaz yüksek enflasyonunu, ekonomik krizini ve Hitler’in iktidarı ele geçirdiği sürece uzanan dönemi ve Türkiye ile olan bazı benzerliklerini konuştuk.
“Söyleşimizin bu kadar ilgi çekmesi konusunda benim şöyle bir tespitim var: Almanya ile olan karşılıklı yakın ilişkilerimizin yanısıra, o dönem Almanya’da yaşananlarla bugün Türkiyede yaşananların arasındaki ekonomik ve sosyal benzelikler. Bu ikinci bölümde özellikle bu benzerliklere dikkat çekmek istiyorum. Umarım başarılı olurum.” | Arda Tunca
Söyleşinin devamının podcast yayınımızdan dinleyebilirsiniz. İyi dinlemeler
Listen to “Podcast | Arda Tunca” on Spreaker.Arda Tunca Kimdir?
Arda Tunca, 1988 yılında Kabataş Erkek Lisesi’ni ve 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede Para ve Bankacılık üzerine yüksek lisansını Dışlama Etkisi başlıklı teziyle tamamladı. 1993 yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde asistan olarak görev yapmaya başladı ve 2 iki yıl akademik çalışmalar yapmak üzere Berkeley, ABD’de bulundu. 1996-1998 arasında AIESEC bursiyeri olarak çok uluslu bir Amerikan firmasında pazar araştırmaları yapmak üzere Cenevre/İsviçre’de göreve başladı. Türkiye’ye döndükten sonra, 1998’de kariyerini finans alanında başlattı. O yıldan itibaren, bankacılık sektörü ve reel sektörde çeşitli kuruluşlarda, farklı kademelerde muhasebe, finans ve bütçe fonksiyonlarında yer aldı. Üstlendiği sorumluluklar, muhasebe, işletme sermayesi ve risk yönetimi, proje finansmanı, uluslararası ticaret finansmanı, finansal yapılanma ve şirket transformasyonu, değişim yönetimi ve finansal planlama alanlarında odaklandı. Çeşitli dergilerde düzenli yazılar yazdı, televizyon programlarında zaman zaman ekonomi yorumları yapmaktadır.